Business Wise

Business Wise

E-learning met Richard Koffijberg

Haal meer uit jezelf en je bedrijf!

Als kapper ben je creatief, maar je wilt ook dat je zaak succesvol is. KIS helpt je daarbij en heeft daarom aan topkapper en business expert Richard Koffijberg gevraagd zijn kennis met jullie te delen. Via een serie filmpjes op het YouTube-kanaal van Natasja Keijzer kun je jouw zakelijke kennis bijspijkeren. “Ik vind het leuk om kennis te delen, dus het is geweldig dat KIS mij deze gelegenheid biedt. Vooral ook omdat iedereen de filmpjes gratis kan bekijken, zodat heel veel ondernemers ervan kunnen profiteren.”
Play Video

Wil jij ook meer uit jezelf en je bedrijf halen?

Dan moet je zeker gaan kijken. “Die volgorde is belangrijk”, vindt Richard. “Je moet bij jezelf beginnen door inzichten op te doen en daarna kun je dat projecteren op jouw bedrijf. Dit e-learningtraject voor KIS gaat over succesvol ondernemen. Ik gebruik daarvoor de formule van de vier p’s: product, people, process en profit.” Je hoeft zeker niet bang te zijn dat het te ingewikkeld wordt, want Richard spreekt de taal van de kapper en weet precies wat er in salons speelt.

Tijdens je kappersopleiding leer je niet hoe je een succesvolle salon moet runnen. “Dus het is niets nieuws dat het goed is om je op dat vlak verder te ontwikkelen. Toch maakte de coronacrisis nog eens extra duidelijk dat je moet ondernemen om verder te komen. Dat je jouw klanten moet kennen om in contact te blijven. Ik merk echt dat er iets is veranderd. Veel kappers zijn hongerig geworden nu ze hebben gemerkt dat het iets oplevert als je actie onderneemt en je klanten dit waarderen. Ze willen meer! En of je nu een eenmanszaak hebt, één medewerker hebt of twintig, of je hebt meerdere filialen: de vragen die er leven zijn uiteindelijk allemaal hetzelfde.”

Het e-learningtraject bestaat uit vijf filmpjes. Tijdens de introductie vertelt Natasja dat ze zich tijdens de coronacrisis realiseerde dat ze haar bedrijf beter wilde leren kennen. “Vaktechnisch heeft ze het goed voor elkaar, het ging haar echt om wat sommige kappers ‘de koude kant’ noemen: cijfers, trainingen, dat soort zaken. We hebben per thema een filmpje gemaakt waarin ik daar uitgebreid op inga. Bij de p van people heb ik het bijvoorbeeld niet alleen over klanten, maar ook over je personeel. Hoe werk je daar goed mee samen in deze veranderende tijd en veranderende situatie. Meer dan ooit is het duidelijk geworden dat je het met elkaar moet doen, maar hoe? Door de e-learnings te volgen krijg je veel nieuwe inzichten, dus investeer in jezelf!

OVER RICHARD

Richard Koffijberg opende in 1976 zijn salon in Amsterdam en werd bij het grote publiek bekend door zijn metamorfoses in het tv-programma Avro’s Service Salon. Hij was tien jaar vice-voorzitter van de ANKO en was voorzitter van Coiffure EU. Koffijberg Hairdressers – onder andere onderscheiden met de Global Salon Business Award – wordt tegenwoordig gerund door dochter Kimm en haar man. Richard volgde een studie hoger management en een vierjarig MBA en vertaalde al deze kennis naar de kappersbranche. Via zijn bedrijf Business Factory deelt hij zijn management- en business skills graag met ondernemers. Hij spreekt daarbij de taal van de kapper: enthousiast, met herkenbare voorbeelden én een dosis humor. En daar houden ze bij KIS van!

KIS in jouw salon!

Voordelen van KIS