Keep it simple

Keep it simple

Een kusje in het logo… moet je KIS eigenlijk niet met twee s-en schrijven? We horen het vaak. Het antwoord is nee, want KIS staat voor Keratin Infusion. Keratine is hét ingrediënt waarmee je het haar intensief verzorgt en van binnenuit repareert.

Haar bestaat uit keratine, vocht en 1% mineralen. De percentages vocht en keratine verschillen. Europees haar bestaat uit ongeveer 90%, Afrohaar uit 85% en Aziatisch haar tot zelfs 95% keratine. Beschadigd haar kun je alleen repareren met ingrediënten waaruit het haar zelf is opgebouwd; keratine of vocht dus. Allerlei andere, fraai klinkende ingrediënten kunnen het haar er misschien wel mooier uit laten zien, maar bieden geen echt haarherstel. De producten van KIS doen dat wél!

De basislijn van KIS repareert het haar van binnenuit naar behoefte met keratine of vocht. Met een stretch test kom je er heel eenvoudig achter waar het haar behoefte aan heeft. Rekt schoon gewassen haar meer dan 25% uit en veert het niet terug? Dan heeft het behoefte aan keratine. Dit is vaak het geval bij lichtergekleurd of geblondeerd haar. Dit haar voelt bovendien vaak droog aan, maar een hydraterend product lost de problemen niet op. Het droge gevoel wordt veroorzaakt door kapotte haarschubben terwijl het haar van binnen juist veel vocht bevat. De kleurpigmenten die aan het haar zijn onttrokken, zijn vervangen door vocht. Dit verzwaart en verslapt het haar waardoor het geen veerkracht en volume meer heeft. Door keratine toe te voegen wordt het vocht verdrongen. Het resultaat? Minder zwaar haar dat sterker, veerkrachtiger en dus volumineuzer is. En dat wil iedereen!

Haar waar bijna geen rek in zit heeft vocht nodig. Denk aan Aziatisch haar, maar ook aan donkerder gekleurd haar waar de toegevoegde kleurpigmenten de plaats van het vocht hebben ingenomen. Om dit zachter en soepeler te maken voegen we geen water toe, maar wel ingrediënten die vocht goed vasthouden zodat de balans herstelt wordt

Scalp & Cleansing Strengthening

Cleansing & Scalp

Voor intensieve reiniging en volume.

Strengthening

KeraMax

Voor extra keratine om het haar sterker te maken.

Keep it simple!

KIS houdt het overzichtelijk. De basis vormen de hoofdhuidproducten. Deze moeten altijd eerst opgelost worden. Dan is er een shampoo voor intensieve reiniging en volume. Daarna rest slechts de keus tussen keratine of vocht toevoegen, al naar gelang de behoefte van het haar. Zo kun je met een heel klein assortiment elk haartype op de juiste manier verzorgen. De afkorting KIS zou dus ook net zo goed voor Keep It Simple kunnen staan. Omdat de verzorgingsproducten van KIS het haar zo min mogelijk verzwaren adviseren wij altijd het haar af te sluiten met: KeraShield Leave-in: voor optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Maintenance

KeraControl

50/50 keratine vocht voor de dagelijkse verzorging van haar dat in topconditie is.

Softening

KeraMoist

herstelt de vochtbalans voor soepeler en zachter haar.

KIS in jouw salon!

Voordelen van KIS